DVIJE GODINE NAKON SMRTI LEGENDARNOG ŠABANA ŠAULIĆA: I dalje se ne nazire početak suđenja Turčinu koji je priznao krivicu!

Dvije godine nakon smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića na autoputu kod Bilefelda i dalje se čeka početak suđenja. Ono se odlaže zbog pandemije, iako je krivac priznao ubistvo iz nehata.

Poginuo Šaban Šaulić – Jabuka.tv

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije. Ni godinu dana kasnije, prema riječima direktora suda u Giterslou, Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Njemačku, zbog pandemije.

Šaban je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Njemačkoj imao mnogo fanova, te je bio velika zvijezda.

Prije tragične nesreće, pjevač je u Bilefeldu održao svoj posljednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu k aerodromu, zajedno s klavijaturistom Mirsadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na autoputu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povrijeđena.

Šaulićev sin odbio maćehinu ponudu: "Želim ono što mi pripada" | Dnevnik.ba

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nijemac, turskih korijena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

-Šaban je obišao svijet, od Australije do Skandinavije, a bizarni slučaj ga je doveo i na posljednje gostovanje u Njemačku, a potom i na njemački autoput, gde će umrijeti – pisao je u februaru 2019. novinar Dragoslav Dedović u portretu Šabana Šaulića, koji je bio jedan od najčitanijih tekstova godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *