OTKRIJTE PET NAČINA KAKO SPRIJEČITI KRAĐU AUTA!

Kradljivcu automobila može brzo da se svidi vaš ljubimac na četiri točka,zato je veoma bitno da imate na umu sljedeće stvari i da ih dobro upamtite.

 

 

Da biste uspješno spriječili krađu automobila, trebate znati mnogo toga. Prvo trebate razmisliti živite li u mjestu u kojem se krade veliki broj vozila, a onda morate misliti na pet važnih stvari na koje se lopov oslanja kada bira vaš auto, piše Geico.

Zaključajte vrata

Ovo je nešto što svi znaju, ali nije naodmet naglasiti još jednom. Uvijek provjerite jeste li zaključali auto, jer je sve veći broj krađa koje je izazvao ključ koji je lopov uočio u vozilu. Ugledao je lak plijen, ušao u auto i odvezao ga. Prema nekim podacima, u SAD-u je od 2016. do 2018. godine ukradeno u prosjeku 209 auta dnevno zbog otključanog automobila i ključa na vidnom mjestu u njemu.

Parkirajte se pametno

Potrudite se auto parkirati na dobro osvijetljeno mjesto. Osim toga, što je više saobraćaja i prolaznika, to je manja vjerojatnost da će vam vozilo biti ukradeno, jer je veći broj svjedoka koji mogu uočiti krađu i spriječiti ili identificirati lopova.

Nosite stvari sa sobom

Uvijek sa sobom nosite daljinski za otvaranje garaže i svoje dragocjenosti. Vozačku dozvolu držite u novčaniku ili u torbi. Ne ostavljajte u vozilu ništa što bi vam, ako bude ukradeno s automobilom, moglo stvoriti probleme.

Nikad ne ostavljajte upaljen auto

Ako su vani niske temperature, možete doći u iskušenje zagrijati automobil prije nego što ujutro sjednete u njega, tako što ćete ga upaliti i ostaviti raditi. Čak i ako se u kuću vraćate samo na minutu, sigurnije je isključiti motor, jer je spretnom lopovu dovoljno samo nekoliko sekundi za uskočiti u auto i odvesti se.

Širom otvorene oči

Obratite pažnju na sve važne stvari kada napuštate vozilo. Ako ste u žurbi i ako vam pažnja odluta, možete zaboraviti učiniti nešto, na primjer zaključati vrata, i tako ćete ugroziti auto.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *