SIMPSONOVI PREDVIDJELI KAKO ĆE KAMALA HARRIS BITI OBUČENA NA INAUGURACIJI?

Animirana serija “The Simpsons” dugi niz godina jedna je od najgledanijih animiranih serija na svijetu.Mnogi od nas dobro poznaju sve likove ove serije i mnoga dešavanja i događaje iz nje.

“The Simpsons” imaju dugu historiju predviđanja određenih stvari kako historijskih tako i političkih.Već u nekoliko navrata imali smo prilike vidjeti neka njihova “predviđanja”.

Čini se kako im je to ponovo pošlo od ruke.Prije nekoliko dana desila se inauguracija novog američkog predsjednika Joa Bidena.

Na inauguraciji,nova potpredsjednica SAD-a,Kamala Harris nosila je ljubičastu elegantnu haljinu i kaput koji su svima privukli pažnju.

U epizodi Simpsona “Bart To The Future” vidimo Lisu kako postaje prva žena predsjednica Amerike. U toj epizodi bila je obučena potpuno isto kao i Kamala Harris na inauguraciji.

 

 

Kao i Kamala,Lisa je nosila ljubičasti komplet,majicu,bisernu ogrlicu i naušnice.A u toj epizodi je također postala prva žena predsjednica Amerike kao i Kamala koja je postala prva žena,crnkinja,potpredsjednica Amerike.Mnogi u tome vide vezu i sličnost.

 

 

Doduše, ljubičasta je boja koju Harris često nosi i to u spomen na Shirley Chislom, prvu crnkinju koja je izabrana u Kongres, a koja se 1972. kandidirala i za predsjednicu Amerike.

Bisere pak često nosi kao omaž svojem sestrinstvu na Harvardu Alpha Cappa Alpha.

Ovdje možete pogledati tu epizodu “The Simpsons”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *