U čast kraljice Elizabete II napravljen najveći presedan ikad u LP, ljuti navijači Bayerna poslali oštru poruku!

UEFA je potvrdila da se ove sedmice neće intonirati himna Lige prvaka prije utakmica koje se igraju na britanskom tlu, kao što je bio slučaj prije meča Liverpoola s Ajaxom u utorak, a to će se ponoviti i na večerašnja tri susreta.

UEFA je pristala na nesvakidašnji presedan zbog smrti najdugovječnije britanske kraljica Elizabete II, a nakon susreta na Anfiledu, himne neće biti ni na utakmici između Glasgow Rangersa i Napolija koja je iz istog razloga čak i prolongirana za 24 sata.

Naime, krovna kuća evropskog nogometa je odlučila da se na mečevima u Britaniji ne intonira himna Lige prvaka, da nema zastave na centru igrališta, da nema rekvizita, maskota, poruka mira, a zabranjeni su čak i sponzori. Sve zbog smrti kraljice i žalosti na Ostrvu.

Rangers je čak tražio da se umjesto himne Lige Prvaka intonira himna Velike Britanije, ali UEFA je taj prijedlog odbacila.

Isto se odnosi i na duele između Manchester Cityja i Borussije Dortmund kao i Chesleaja i Salzburga, a koji će početi minutom šutnje.

Istovremeno, navijači Bayerna na utakmici protiv Barcelona uputili su protest i žestoku poruku UEFA-i koja je zbog smrti kraljice Elizabete II napravila nesvakidašnje presedane, te su zatražili da se navijači više poštuju.

“Odgode i zabrane utakmica u posljednjoj minuti zbog smrti kraljeva?! Poštujte navijače”, napisali su navijači Bayerna.

Zbog prolongiranja utakmice između Rangersa i Napolija gostujućim navijačima je zabranjen dolazak na stadion, a UEFA je također potvrdila da navijačima Rangersa neće biti dopušteno putovati u Italiju na uzvrat protiv Napolija kako bi se osiguralo da oba kluba i obje navijačke grupe imaju isti tretman.

Također, potvrđeno je da je odgođena utakmica Evropske lige između Arsenala i PSV-a koja se trebala igrati u četvrtak, a prolongirana je za 20. oktobar.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *