Uhapšen rođeni brat Pola Pogbe: Optužen da je iznudio novac od brata!

 

Matias Pogba (Mathias), brat poznatog fudbalera Juventusa Pola Pogbe (Paul) je optužen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je iznudio novac od svog brata.

Uz Matiasa privedena su i četiri saučesnika, javlja “AMC Sport”. Protiv Matiasa i ostalih zvanično je podignuta optužnica za iznudu i kriminalno udruživanje odlukom tužilaštva.- Moj klijent nema veze sa kriminalnom organizacijom, ne razumijemo odluku koju je donio sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za večer kada se desila navodna otmica. Uložit ćemo žalbu na ovu odluku – rekao je Jasin Buzru, advokat Matiasa Pogbe.Podsjetimo, otmica koja se spominje se navodno dogodila 20. marta kada je spomenuta grupa kriminalaca upala u stan Matiasa Pogbe, držala ga za taoca i tražila novac od Pogbe.

 

Mathias i Paul Pogba

Pol Pogba je dao dio novca, u pitanju je suma od 100.000 evra kako se njegovom bratu ne bi nešto dogodilo. Međutim, kako se istraga odmotavala i dala prve rezultate, sumnja je pala na Matiasa da je on zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici kako bi se iznudio novac od poznatog fudbalera.

Izvor: Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *